Niet aangeboren hersenletsel
Ben jij steeds meer prikkels gaan vermijden? Ben je snel moe en voelt het alsof de energie uit je weg lekt? Dit kan het gevolg zijn van een tekort aan energie in het brein.
Bij mensen met NAH zien we vaak dat de executieve functies zijn bemoeilijkt: ze zijn vergeetachtig, hebben moeite met plannen, concentreren en het overzicht bewaren. Daarbij kunnen ze zich duizelig voelen en of hebben een ‘wattig gevoel’ in hun hoofd. Het brein lijkt in deze toestand uit zichzelf onvoldoende in staat te herstellen.
Ons programma
De training bestaat grotendeels uit het maken van specifieke ritmes en behelst onder andere neuromusculaire training, breintraining, ontspanning en optioneel mHBOT (milde hyperbare zuurstoftherapie), elementen uit cognitieve gedragstherapie en ACT, mindset-training, leefstijltraining (waaronder voeding en slaap).
Middels de verschillende onderdelen binnen de training willen we verbetering in de neurale netwerken tot stand brengen en tevens nieuwe neurale netwerken aanmaken. Met leefstijlinterventies streven we naar herstel van mitochondriale schade en het hervinden van balans van het autonome zenuwstelsel en het immuunsysteem. Het principe achter de training is dat het brein een handje geholpen wordt weer actiever te worden, waardoor er, juist op celniveau, meer energie ontstaat en de prikkelverwerking in het brein toeneemt.
Download informatiefolder
Het starten van neuroplasticiteitstraining voor NAH
Welke stappen moet je zetten?
Aanmeldformulier invullen
Vrijblijvende intake
Akkoord met het behandelvoorstel
Bereid je voor op de behandeling
De start van jouw behandeling
Nazorg
Veelgestelde vragen over de neuroplasticiteitstraining
Gemiddeld reduceren de klachten met 59%. Ruim 88% ziet verbetering na het traject. De kwaliteit van leven gaat van 51 naar 71 (op een schaal van 0 tot 100), een verbetering van 39%.
De effecten van de behandeling op klachtenniveau en kwaliteit van leven blijven aanwezig, ook 2 maanden na afronding van het traject. Momenteel zijn we bezig om contact op te nemen met oud-deelnemers om data te verzamelen over een nog langere termijn van 6 maanden tot 2 jaar.
Dat hangt uiteraard af van de mate van klachten die je ervaart en waar je woonachtig bent. De intensieve week wordt in de regel als inspannend en pittig ervaren. Omdat het zonde zou zijn als het reizen je herstelproces belemmert, raden wij het aan om een plek in de buurt te overnachten zodat je voldoende ruimte hebt om bij te komen. Het constant heen en weer reizen kan extra stress en vermoeidheid veroorzaken, waardoor je niet optimaal kan profiteren van de neurplasticiteitstraining.
In de buurt zijn er verschillende opties om te overnachten, afhankelijk van jouw voorkeur en comfortniveau. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om te verblijven in een gezellige Airbnb. Anderen geven misschien de voorkeur aan het gemak van een hotel, met alle voorzieningen binnen handbereik en een comfortabel bed om in te rusten na een lange dag trainen. Om de hoek bij NeuroRC zit bijvoorbeeld het Fletcher hotel-paleis Stadhouderlijk hof.
Ongeacht je keuze, het is altijd een goed idee om bij het reserveren te informeren naar een rustige kamer, zodat je ongestoord kunt slapen en goed kan uitrusten na de training. Bovendien is het handig om de afstand tot de trainingslocatie te beperken, zodat je geen kostbare tijd verliest met reizen.
In de intensieve trainingsweek is dit niet mogelijk omdat de trainingen van 0900 tot 1700 zijn. In de boosterweken die volgen zou het (parttime) kunnen, overleg dit met je behandelaar na de intake. Of dit voor jou mogelijk en/of verstandig is, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.
Een eerste verkennende intake/adviesgesprek bij NeuroRC is kosteloos. Als de neuroplasticiteitstraining passend is en je wilt deelnemen aan de training, dan zal er aanvullend een intakerapportage en vervolgofferte worden opgemaakt.
De totale kosten voor de neuroplasticiteitstraining bedragen € 8750,- vrijgesteld van BTW. Indien gewenst, kunnen extra modules tegen meerprijs worden toegevoegd. Denk hierbij o.a. aan stresstressdiagnostiek, biomarkeronderzoek en microbioomonderzoek.
De kosten zijn voor eigen rekening, je arbeidsongeschiktheidsverzekeraar (voor zelfstandig ondernemers) of bijvoorbeeld (deels) voor rekening van de werkgever. Download hierboven de informatiefolder voor het volledige overzicht van de behandeling.
Meer weten?
Wil je meer weten over NAH, de verschillende behandelmogelijkheden, Achtergrond & Wetenschap, Hulp & tips en blogs en podcasts over dit onderwerp, neem dan zeker een kijkje op www.herstelbijhersenletsel.nl.